Vissa finner tro på en kristen skola i Flen, andra finner den senare i livet

31 mars 2021
mikael_barani

Har du tro i ditt liv? Känner du att det finns något som du tror på som ger dig kraft och styrka i tillvaron? Det brukar sägas att svenskar är världens mest sekulära folkslag, frågan är om det stämmer. För egentligen tror vi alla på något, även om vi kanske inte tror det.

För de flesta av oss tror på till exempel staten. Vi tror på att pengarna på vårt konto är värda något och vi använder dem gärna för att köpa saker som vi tror ska få oss att känna oss hela.

Låt din själ sjunga!

Känner du igen dig?

Människan är helt enkelt ett troende djur. Man skulle nog kunna argumentera för att utan tro så skulle vi dö. För vad finns det att leva för om man inte tror på att saker och ting kan förändras, och framför allt förbättras?

Att finna sin egen tro här i livet är för många en process som kulminerar i en enorm känsla av glädje inombords. Man kan känna sig fulländad och nästan som om att det strålar i kroppen på en.

För vissa kommer detta tidigt i livet, till exempel om man har gått på kristen skola Flen. För andra sker det senare och är kanske resultatet av att länge ha känt sig vilsen och ensam i tillvaron och i världen. Många finner tron efter att först ha stöttat ned i ovisshetens mörka tillvaro – till exempel genom att ha blivit utbränd.

Fundera därför på om du känner att du har ett hål i din tillvaro. En sorts känsla att något hela tiden fattas dig eller skulle vara fel. Kanske kan det vara din själ, och livet, som försöker kalla på din uppmärksamhet. Kanske försöker denna känsla säga till dig att här finns något som behöver fyllas med tro – för varken materiella ting eller intellektuella konstruktioner kan fylla det hålet.

Fler nyheter