Anlita jurist för alla avtal

20 juli 2021
jonas_olsson

Som alltid är det lätt att komma överens när allt är väl och man är sams, men när det uppstår intressekonflikter kan sämjan vara som bortblåst. Ska du exempelvis bilda ett bolag med en kompanjon, ingå ett större affärssamarbete eller flytta ihop med en partner, bör ni ha alla överenskommelserna nedskrivna och undertecknade.

Anlita en duktig jurist för alla sorters avtal, som kompanjonavtal, samboavtal, anställningskontrakt och liknande, så att det är glasklart vad det är som gäller den dagen någon vill bryta kontraktet. Jurist i Sölvesborg kan du googla på om du bor där. Då får du hjälp med att utforma avtalen på rätt sätt.

 

Villkor och klausuler

I kompanjonavtal och liknande bör man ha med exempelvis att någon inte får starta konkurrerande verksamhet inom en viss tid efter avtalets slut. Man kan också skriva in olika villkor, som skyddar parterna om man skulle bli osams längre fram.

Om någon av parterna till exempel begår brott, eller hastigt avlider, ställs kanske hela verksamheten på ända. En duktig advokat känner till formuleringar som förhindrar katastrof när kompanjonerna har hunnit bygga upp ett storföretag. Om en av parterna skiljer sig, kan det också medföra ekonomiska konsekvenser för företaget, om man inte skriver avtal först.

 

 

Ju förr desto bättre

Det kan verka tråkigt och glädjedödande att tänka på katastrofer när man precis ska starta en verksamhet eller gå och köpa hus med sin partner, men det blir ännu tråkigare om man plötsligt blir stående med miljonskulder eller saknar bostad. Skriv därför avtal, ju förr desto bättre, och ta hjälp av en jurist.

Det är många som får ångra att de varit godtrogna och litat på en kompanjon, så man kan inte vara nog försiktig med sina åtaganden, speciellt om det gäller företag, investeringar, byggen och liknande. Är det stora pengar inblandade är det otroligt viktigt att ha avtalen klara.

Fler nyheter