Sitter du på oväntade semesterpengar?

10 april 2020
william_eriksson

Ibland vet man inte riktigt vad man har, det där som legat i byrålådan länge kan visa sig vara värdefullt. Har du en gammal samling, frimärken, guldmynt eller andra mynt, gamla guldsmycken kanske, som bara ligger. Det kan vara din semesterkassa som finns där bara du omvandlar den till pengar! Enkelt och smidigt. Dags att realisera dina gamla hyllvärmare och få in en extra slant? Det är enkelt och värt det, för sånt som ändå bara ligger och dammar. Det kan vara ett arv, eller ett loppisfynd eller saker som du helt enkelt har tröttnat på.

 

Få det du har värderat och få betalt direkt

Om du inte alls vet vad det du har är värt, kan du få dina mynt eller guldföremål värderade. Och väljer du att sälja har du pengar på kontot direkt. Det kan vara svårt att veta om farfars gamla frimärken är något att ha, eller farmors gamla halsband, om de har ett värde. De flesta vet att  sälja guld är en bra affär, men hur mycket får man? Och är det högre om det är ett finare smycke? Gamla svenska mynt då? Äldre svenska mynt innehåller en andel silver, ju äldre desto högre andel så för dina äldre mynt kan det faktiskt bli en slant. 

 

 

Betalt direkt eller sälj på auktion

Ibland kan det vara bra att sälja på auktion för att få ut det högsta priset. Om det är något som experterna värderar högt, som är eftertraktat också bland samlare, kan en auktion göra att samlare budar över varandra och du kan få riktigt bra betalt. Det kan vara ett ovanligt frimärke, en fin samling, äldre vackra smycken eller ovanliga mynt. Ofta kan man skicka in det man har för bedömning i en värdeförsändelse per post, få det värderat och sedan i lugn och ro ta ställning till bedömningen.

Fler nyheter