Relining i Stockholm: En modern lösning för rörrenovering

01 juli 2024
Maja Bergman Lindberg

editorial

Äger du fastighet i Stockholm och har börjat märka problem med dina avloppsrör? Eller har du hört talas om relining, men är osäker på vad det faktiskt innebär och vilka fördelar det har? I denna artikel kommer vi att utforska relining som en effektiv metod för rörrenovering, förklara processen och varför den blir allt mer populär i Stockholm.

Vad är Relining?

Relining är en teknik för att renovera gamla avloppsrör utan behovet av att gräva upp dem. Processen innebär att man för in en ny rörfoder inuti det befintliga röret, som sedan härdat och bildar en ny, slät och hållbar inre yta. Det här nya fodret, som ofta består av epoxi eller annat härdplastmaterial, återskapar rörets strukturella integritet och kan även täta sprickor och läckor.

Fördelar med Relining

Relining erbjuder flera fördelar jämfört med traditionell rörrenovering. Den kanske största fördelen är att relining är mycket mindre störande. Det finns sällan behov av omfattande grävarbete, vilket innebär mindre störning i fastighetens dagliga verksamhet och i omgivningen. Dessutom är metoden snabbare än traditionella metoder, vilket minimerar tiden rörsystemet är ur funktion.

En annan fördel med relining är kostnadseffektiviteten. Eftersom processen är mindre arbetsintensiv och inte kräver stora grävarbeten, kan den vara betydligt billigare än traditionella metoder. Dessutom ger relining långsiktiga fördelar genom att förlänga rörsystemets livslängd och minska risken för framtida problem.

relining stockholm

Reliningprocessen – steg för steg

Relining Stockholm går igenom flera steg:

  • Inspektion: Det första steget är att genomföra en noggrann inspektion ofta med hjälp av en kamera som förs in i rören för att fastställa rörets skick och identifiera problemområden.
  • Rörrengöring: Innan relining kan påbörjas måste det befintliga röret rengöras grundligt för att avlägsna avlagringar och föroreningar.
  • Inläggning av nytt foder: Ett foder impregnerat med en härdande resin matas in i röret. Det nya fodret appliceras sedan mot rörets inre ytor genom att blåsa upp det med luft eller vatten.
  • Härdning: Det nya fodret får härda, antingen genom rumstemperatur, ånga, UV-ljus eller annan teknik beroende på resintyp.
  • Efterkontroll: En slutlig inspektion utförs för att garantera kvaliteten på det nya röret.

Välj rätt entreprenör för relining i Stockholm

När du ska välja entreprenör för relining i Stockholm är det viktigt att välja en leverantör som har god erfarenhet, rätt utrustning och en tydlig process för kvalitetssäkring. Österåkers Spol & Sug AB är en pålitlig aktör inom rörrenovering och relining. Med sin kompetens och sitt engagemang för moderna och hållbara lösningar är de ett utmärkt val för den som söker reliningtjänster i Stockholm.

Entreprenörens tillvägagångssätt borde vara transparent och kunden bör få all information kring de olika stegen i reliningprocessen och vad de innebär för den specifika fastigheten. Det är också viktigt att entreprenören följer de svenska normerna och direktiven för rörrenovering för att säkerställa att alla arbeten utförs korrekt och håller hög kvalitet över tid.

Fler nyheter