Är du på jakt efter en tandläkare i Östersund?

26 februari 2021
jonas_olsson

Har du nyligen flyttat till Östersund? Då är det dags att välja ut en tandläkare som du vill vara patient hos. Det är viktigt att man tar hand om sina tänder. Att regelbundet låta undersöka dem av en tandläkare är ett bra sätt att förebygga dålig munhälsa och dyrare, mer komplicerade problem. 

Går man regelbundet till tandläkaren på kontroller, kan man i tid upptäcka om något behöver åtgärdas. Låter man det gå för lång tid, kan hål i tänderna eller andra tillstånd förvärras. Det är förstås bra att undvika. 

 

Undvik inte tandläkarbesöket på grund av rädsla 

Många känner rädsla och oro för att gå till tandläkaren. Det är därför bra att vara tydlig och berätta för tandläkaren hur man känner. På så sätt kan undersökningen göras i patientens takt och på patientens villkor. Det är viktigt att den som är tandvårdsrädd får en så bra och bekväm upplevelse som möjligt hos tandläkaren så att rädslan inte förvärras. Det kan förstås kännas som att rädslan riskerar att bli värre om man går dit, men för tändernas och munnens skull är det viktigt att inte skjuta upp besöket. 

 

 

Att välja tandläkare 

Vilken tandläkare ska man då välja? Det finns många olika tandläkare i Östersund som man kan välja mellan, både Folktandvården och privata alternativ. Priserna kan skilja sig, men det är inte nödvändigtvis så att privata tandläkare är dyrare än Folktandvården. Tvärtom kan de ibland erbjuda lägre priser på enskilda behandlingar

Däremot erbjuder Folktandvården frisktandvårdsavtal som fungerar som en slags försäkring, där regelbundna undersökningar och en del behandlingar ingår. Detta är inte lika vanligt bland privata tandläkare. Hur stor roll priset spelar och vilken betalningsmodell man föredrar, det är något man får fundera över. När man har bestämt sig för en tandläkare, är det bara att förhöra sig om det finns plats för nya patienter.

Fler nyheter