Att gå i skolan

21 november 2019
admin

Det är något speciellt med att gå i skolan som barn. Lärarna, klasskompisarna och lärdomen är något som man minns i hela livet. Första skoldagen och sista skoldagen är minnen som etsar sig fast och klasskompisarna blir som syskon eftersom man inte bara delat sin tid och utbildning med dem utan även hela sin utveckling och uppväxt. Skolan är en så viktig del av barnens uppväxt att det är av största vikt att se till alla delar som en skola ger ett barn. Det handlar inte bara om grunderna i skolgång utan även vilka värderingar och mervärden som man vill ge till sina barn för en lyckad framtid.

 

 

Olika slags skolor

 

I Sverige finns det vissa grunder som ska uppfyllas gällande ett barns skolgång. Ämnen och kunskap i dessa ska kunna vara mätbara över hela landet och vilken slags skola man än går i. Men med det som grund så finns det en mängd olika profiler på skolor och hur man lär ut, och friskolorna har de senaste åren blomstrat i alla former. Det finns skolor av slaget Kunskapskolan där eleverna tar mer ansvar och själva kan lägga upp sina skoldagar till stor del. Eller Montessori som är ännu friare i sitt lärande.

 

Skola efter tro

 

Det finns också skolor som har religiösa teman. Om man är en kristen familj så har man möjlighet att låta sina barn gå i kristen skola flen, där grunden i all undervisning utgår från bibeln och den kristna tron. Grunden är precis som för alla andra skolor men hela skoldagen genomsyras av den kristna tron och dess värderingar. Skolor som har religiösa förtecken är ofta sprungna ur kyrkoverksamhet och har nära samarbete med dessa. Det är alltså som att få två presenter i en förpackning och har blivit med tiden mycket populära sätt att bygga upp skolverksamhet på. 

 

Fler nyheter