Boka din hämtning av grovavfall idag!

15 september 2022
Helen Johansson

editorial

Få hjälp med bortforsling 

Har du grovavfall som du behöver göra dig av med? Inga problem! Det är bara att boka en hämtning av grovavfall med ditt lokala avfallshanteringsföretag. De flesta företag erbjuder denna tjänst mot en liten avgift, och det är ett utmärkt sätt att göra sig av med stora föremål som du inte kan lägga i din vanliga soptunna.

Är du inte säker på vad som räknas som grovavfall? Här är en snabb översikt:

-Möbler: soffor, stolar, byråer, madrasser 
-Apparater: kylskåp, spisar, tvättmaskiner och torktumlare, diskmaskiner 
-Elektronik: Tv-apparater, datorer, skrivare 
-Trädgårdsavfall: trädgårdsvirke, trädstubbar, stora stenar 

Om du fortfarande är osäker på om något kan räknas som grovavfall eller inte är det bara att ringa ditt lokala avfallshanteringsföretag. De hjälper dig gärna!

image

Skydda miljön med rätt sortering

Det finns några skäl till varför du inte kan lägga grovavfall i din vanliga soptunna. För det första är skrymmande föremål för stora för att få plats i de flesta sopkärl. För det andra är de också för tunga för att sopbilen ska kunna lyfta upp dem i luften och dumpa dem på soptippen. Slutligen innehåller många föremål som apparater och elektronik skadliga kemikalier som måste slängas på rätt sätt för att skydda miljön.

Det bästa sättet att bli av med grovavfall är att boka en hämtning med ditt lokala avfallshanteringsföretag. De flesta företag erbjuder denna tjänst mot en liten avgift, och det är ett utmärkt sätt att bli av med stora föremål som du inte kan lägga i din vanliga soptunna.

Låt inte grovavfallet lägga hinder i vägen för din vårstädning! Boka en hämtning idag och bli av med de stora föremålen för gott. Är du fortfarande inte säker på vad som räknas som grovavfall eller hur processen fungerar? Inga problem! Ring ditt lokala avfallshanteringsföretag så hjälper de dig gärna. Tack för att du läste!

Fler nyheter