Borra säkert

16 april 2020
jonas_olsson

När det är dags att börja planera för brunnsborrning är det inte bara att ta fram handborren och börja svettas! Betydligt mer än så behövs om du ska få de resultat du önskar. Detta är ett av de tillfällen då du verkligen kommer att ha nytta av proffsens kompetens. Först och främst handlar det som alltid om säkerhet. Därefter kommer frågan om goda resultat upp. En viktig aspekt är val av metod och av redskap. Kunskaper om lämplig placering är ytterligare en aspekt som måste räknas in.

Vad vill du ha ut av din brunnsborrning i örebro?

Vatten eller värme eller bådadera?

Oftast när det är fråga om brunnsborrning är det hela simpelt. Bor man utanför kommunala nät behöver man dricksvatten till hushållet. Dricksvattnet behöver vara rent och räcka till. Du vill inte hamna i den situationen att du har föroreningar i vattnet som riskerar hushållets hälsa. Du vill inte heller att vattnet ska sina den där sommaren då regnet aldrig ville komma. Då behövs kompetens från din brunnsborrare. Något som också blir allt vanligare är att borra för bergvärme. Bergvärme ger en pålitlig och billig värmekälla som samtidigt är hållbar och miljövänlig. Då är det lika viktigt att företaget du väljer att anlita kan sin sak.

 

 

Vad du behöver tänka på och önska

Som vi tidigare nämnt är kompetens a och o. Din brunnsborrare ska helst ha rejält med erfarenhet och kompetens, samt tillräcklig och bra utrustning. En annan viktig sak är servicetänkande. Du vill att de som arbetar med ditt projekt ska komma och åka i tid, arbeta snabbt och effektivt och gärna med ett leende. Du behöver också veta vad de gör och varför. När du finner allt detta samlat i ett och samma företag ger det en positiv upplevelse och i slutänden också en stabil och väl fungerande brunnsborrning.

Fler nyheter