Evigt lärande i trädgården

20 juni 2020
mikael_barani

Nu när semestrarna drar igång är det hög tid att se över tomten.

Börjar det se lite vilt ut i trädgården? Saker växer kanske nästan lite omlott.
Eller kanske är det tvärtom? Permitteringar och distansarbete hemifrån har lett till att du har haft möjlighet att påta lite extra därhemma under de senaste månaderna.

Ja trädgården är ett evigt projekt som alltid behöver ses till och tas om hand. Precis som mycket annat här i livet. Det liksom bara växer och växer. Vänder man bort blicken för en kort stund så känns det nästan som om att det plötsligt står nya träd därute.

Många av sysslorna mäktar man ju oftast med själv. Eller så lär man sig helt enkelt hur man ska lösa dem. En trädgård är på så sätt ett perfekt klassrum – ute i det fria och fyllt med lektioner som man oftast tar sig an med passion och nyfikenhet.

Sedan finns det de sakerna som man kanske helst aldrig skulle vilja ta sig an. Alla vet hur bökigt det kan vara att till exempel gräva upp och frakta bort stora stenar som finns på tomten. Ska man anlägga en liten odlingsbar plätt på tomten, och platsen ser ut som ett litet berg, ja då har man ett rejält projekt framför sig.

Samma sak om man har träd på tomten som behöver klippas ned. Då blir det en hel del klättra av. 
Ibland kanske man upptäcker att trädet i fråga inte längre mår så bra. Allt har ju en begränsad livslängd och förr eller senare så måste man faktiskt göra sig av även med till synes eviga växter som träd. 
Här kan det faktiskt vara lättast att kalla in proffsen, för att minska risken för olyckor. Då kan man även få hjälp med att få bort det som blir kvar av trädet: https://trädgårdsmart.se/ta-bort-stubbar-med-stubbfrasning/.

På så sätt kan du själv njuta av en kopp kaffe i solen. 
Det är trots allt semester.

 

Fler nyheter