Lektioner i skogen

13 augusti 2020
mikael_barani

Sommaren går in för en sista push verkar det som. Efter ett relativt ostadigt juli ser det ut som om att augusti tar ingen det där med råge. Det pratas värme runt om i hela landet och vissa platser som kommer att få se temperaturen stiga upp mot 30 grader. 

Det är med andra ord läge att damma av badkläderna igen och ge sig av ut till stränderna igen. 

En sak som är skönare när det väl blir kallare är att det blir lite enklare att vistas i skogen. För även om sommaren är fantastisk på många sätt så är den också klistrig, klibbig och full av mygg.
Speciellt om man gillar att vara ute i skogen. 
För även om det är vackert att promenera bland träden när solen silas igenom trädkronorna så är det mycket som gärna vill bita en och surra runt överallt. Lite lugnare är det då under övriga årstiderna.

Kanske blir vi dock bekvämare ju äldre vi blir. När man var liten så tänkte man aldrig på sådana där saker – utan då gjorde man bara. 

Det är det som är det fina med att ha sina barn på Skabersjöskolan, som är en skola i Malmö. Här kör man efter ur och skur-principen där vistelse utomhus är en bärande del av pedagogiken. 
Som förälder blir man garanterat också inspirerad till att våra ute mer när barnen agerar inspiration och gärna vill springa omkring i skogen.
För även om vi vuxna bär på erfarenhet och visdom så kan dessa saker komma i vägen för vår spontanitet. Ibland behöver vi en dos rejäl barnslig aktivitetslusta för att faktiskt komma till skott och inte bara ligga och fundera på vad vi borde göra.

Dock är det ju så att oavsett om vi gillar strandbad eller skogsbad så mår vi bra av att vara ute och vistas i det vilda.

Fler nyheter