Omtanke när det behövs som mest

10 maj 2020
mikael_barani

En dag kommer vi alla att stå inför det oundvikliga: Döden.
Att dö är en del av livet och vem vet… kanske fortsätter livet även efter döden? Det finns ju människor som har dött temporärt, för att sedan återupplivas och kommit tillbaka med rätt otroliga berättelser.

Hur det ligger till med vad som händer efter dödsögonblicket återstår för oss alla att se. En sak som är säker är att Jim Morrison hade rätt när han sjöng ”Noone here gets out alive”.
Därför gäller det att njuta av det liv vi har medan vi finns här. Speciellt nu, när vi lever i pandemiska tider, så är det nog många som har blivit påminda om detta med att faktiskt leva livet.
Att ta tillvara på dagarna som vi har tillsammans med våra nära och kära är extra viktigt i dessa svåra dagar. Framför allt när vi faktiskt ska hålla oss borta från dem som kanske mest behöver tröst just nu: De sjuka och utsatta.

Samtidigt är det många av oss som under denna tid kommer att behöva möta döden. Kanske inte själva, utan genom att vi känner människor i vår närhet som har gått bort. För medan dödstalen tickar upp så blir döden mer och mer närvarande i våra liv, vi som blir kvar här på jorden. 
Säkerligen är det många av oss som aldrig föreställde sig att vi skulle kliva in på en begravningsbyrå i Göteborg i år. Dessvärre är detta den verklighet som vi lever i numera. 

Lyft på luren och ring till någon som du bryr dig om. Messa en barndomskompis och fråga hur det går. Sträck ut en hand – bildligt – till människor i din omgivning. Sådana handlingar värmer i vardagen, mer än vad vi kanske själva tror.
En dag kommer allt detta att vara förbi. Kanske har vi fått säga farväl till vissa i människor i våra liv. Samtidigt kan vi också har kommit närmare andra.

Fler nyheter