Pistmaskin som fixar säkerheten

25 maj 2020
cecilia_olsson

Under vintersäsongen är det väldigt populärt att ta sig till en snöanläggning och njuta av att åka skidor, snowboard och skoter. Det är sunda aktiviteter som ger både träning och frisk luft, samt att det ofta är det något som hela familjen kan njuta av. 

Säkerheten är A och O

Det allra viktigaste i en snöanläggning är säkerheten. Det är många människor som rör sig på ytorna, ofta i relativt höga hastigheter och det kan dessutom påverkas av snabba väderomslag.

Därför är det viktigt att säkerheten är på topp genom att spår, pister och leder är tydligt utmärkta med skyltar och att det är avspärrat på områden där man inte bör röra sig. Något annat som också har stor påverkan på säkerheten är prepareringen av spår, pister och leder.

Ju slätare och finare snö gästerna kan ta sig fram på desto säkrare blir det.

Maskiner som klarar utmaningen

En pistmaskin av hög kvalitet är därför något av det viktigaste man kan investera i om man ansvarar för en snöanläggning. Förutom att en högkvalitativ pistmaskin gör jobbet så går det dessutom mycket snabbare än om man har en maskin av sämre kvalitet, vilket dessutom gör hela processen mer kostnadseffektiv.

Det är också viktigt att pistmaskinsförarna sitter ergonomiskt och har god uppsikt åt alla håll och kanter. Prinoths pistmaskiner erbjuder allt detta och mer därtill. De är framtagna för att kunna ge perfekt resultat oavsett snöläge och förarhytterna är ergonomiskt utformade med 360 graders sikt.

Till Prinoths pistmaskiner finns dessutom tillbehör som till exempel band, blad, fräs, vinsch samt hytt för passagerartransport för att optimera resultaten och uppfylla de behov som finns i anläggningen. 

Vill man ha en anläggning med nöjda gäster som återkommer år efter år så ska man fokusera på på säkerhet och preparering. Välpreparerade backar, spår och leder är något som ger glada och nöjda besökare. 

Fler nyheter