Service av värmepump i Stockholm

17 augusti 2021
lily_hansen

En värmepump är en smart investering som sänker uppvärmningskostnaderna rejält. Men för att få ut mesta möjliga besparing, och för att slippa onödiga avbrott i värmeproduktionen, måste man serva värmepumpen. En värmepump som regelbundet servas drar mindre energi och håller längre vilket kan vara viktigt då en värmepump är en relativt stor investering som man vill ha ut så mycket som möjligt av. Att serva värmepumpen gör helt enkelt att man sparar mer pengar eftersom man får en värmepump som håller längre, men som även drar mindre energi och sänker energikostnaderna.

Men service gör också att värmepumpen låter mindre, samtidigt som man får ett jämnare och bättre inomhusklimat. Men viktigast av allt är kanske att slitna delar byts i tid innan de går sönder, vilket gör att man helt slipper avbrott i värmeproduktionen. Bästa tiden att serva värmepumpen är då man inte är i behov av så mycket uppvärmning, som exempelvis på våren eller sommaren. 

 

 

Få felet åtgärdat inom tjugofyra timmar

Hur ofta man behöver serva värmepumpen beror delvis på vilken slags värmepump det är. En luft/luft-värmepump kan behöva få filtret rengjort varje år, och utomhusdelen rensad från löv och skräp så att avrinningen fungerar och inte riskerar att frysa till is vid minusgrader. En bergvärmepump eller luft/vatten-värmepump behöver normalt bara servas vart tredje år. Men använder man värmepumpen året om kan man behöva serva den lite oftare. Ett företag specialiserat på Service värmepump i Stockholm kan hjälp till att bedöma när det är dags att serva värmepumpen.

Många gånger går det också att i samband med installation av värmepump teckna ett serviceavtal, och då utförs servicen regelbundet med rätt intervaller. Det händer tyvärr att man ibland ändå drabbas av akut värmestopp och att pumpen går sönder. Men då finns det företag som har jourtelefon och som kan åtgärda felet inom tjugofyra timmar.

Fler nyheter