Skaffa en luft/vatten värmepump för ett behagligt inomhusklimat

26 juni 2020
cecilia_olsson

Det finns vissa saker som är viktigare att ha i ett hem än andra. De allra flesta vill ha de grundläggande sakerna som rinnande vatten, elektricitet och ett välfungerande värmesystem. När det kommer till värmesystem så finns det endel alternativ att välja mellan. Att värma hemmet med ved, olja eller pellets var tidigare väldigt vanligt men nuförtiden är det många som istället väljer att installera värmepump, vilket är både smidigare och bättre för miljön.

Det är väldigt tydligt att en värmepump är det som är billigast i längden när det kommer till uppvärmning av ett hem. Även fast man väljer en värmepump som kostar 100 000 kronor att installera så återbetalar den i regel sig själv, genom sänkta kostnader, på mindre än tio år. Sedan är det den stora fördelen med att värmepumpar är bättre för klimatet. Med en luft/vatten-värmepump fångas värmen upp i luften utanför huset för att sedan tas tillvara på av värmepumpen, vilket gör att den fångar upp värme som annars hade gått till spillo.

IVT är ett företag som erbjuder värmepumpar av hög kvalitet, genom att hämta energi från uteluften kan deras luft/vattenvärmepumpar sänka värmekostnaderna med upp till 70 procent.  Deras IVT AirX är en ny generation luft/vattenvärmepumpar som är mycket effektiv och ger så stor besparing att den kan jämföras med bergvärmepumpar, den har dessutom fördelen att man slipper borra. IVT Air Split är en mångsidig värmepump som fungerar utmärkt som en fristående luft/vattenvärmepump, men kan också kopplas ihop med en befintlig värmekälla för att värma större ytor.

Österlenkyla AB är ett företag som installerar och reparerar värmepumpar, luftkonditioneringar, kylaggregat, kylrum, kylskåp, frysaggregat, frysrum och frysskåp. De är sedan 2015 en auktoriserad återförsäljare och installatör för IVTs heltäckande program av värmepumpar inom bergvärme, jordvärme, luft/vatten, luft/luft och frånluft. Österlenkyla utför sina tjänster till både  företag och privatpersoner, läs mer på https://osterlenkyla.se/luft-vattenvarmepumpar/index.html.

 

Fler nyheter