Spolbil fixar problem med avloppsstopp i Brålanda

27 november 2021
jonas_olsson

editorial

Stopp i avloppet beror ofta på att fett och smuts har täppt igen avloppsrören. Men det kan även vara föremål som egentligen inte ska spolas ner som har fastnat. Vill man undvika avloppsstopp ska man inte spola ner örontops, tamponger, hushållspapper eller liknande i toaletten. Det ska i stället slängas i soporna. 

Det är också bra om man kan torka av stekpannan och flottiga tallrikar med hushållspapper innan man diskar dem. Då minskar man kraftigt ner på mängden fett som hamnar i rören.

Det kan också vara bra att ha som vana att en gång i veckan hälla ner en rejäl klick diskmedel i avloppet och sedan efter ett par minuter spola med riktigt hett vatten. Har man tur lossnar både fett och smuts och spolas ut. Det finns några varnande tecken som talar om att man har början till avloppsstopp. Känner man dålig lukt från avloppet eller hör bubblande ljud betyder detta att något har fastnat i rören och att vattnet inte rinner ner som det ska. 

 

image

 

Avloppsstopp kan skada rören

Har man början till avloppsstopp och vattnet inte rinner ner så fort som det brukar, kan det vara bra att ringa efter en spolbil innan det är helt stopp. Då slipper man obehagliga överraskningar som översvämning och dålig lukt. Det som fastnar i rören sliter också på dem och kan göra att rören till slut går sönder och börjar läcka. 

När man avhjälper avloppsstopp i Brålanda med hjälp av en spolbil rengör man avloppsrören invändigt genom att spruta in hett vatten under högt tryck. Då löses fett och smuts upp och spolas bort. Det är ett väldigt skonsamt sätt att åtgärda avloppsstopp på eftersom det inte används några kemikalier alls. Här är ett exempel på företag som arbetar med att åtgärda avloppsstopp med spolbil och som även utför rörfilmning; https://hentrab.se/.

Fler nyheter