Svartvit magi

28 mars 2020
mikael_barani

Det är mycket magi som har skapats med fingrarna på det svartvita landskap som pianots klaviatur utgör. Inget andra instrument erbjuder nämligen samma möjlighet till utforskande av tonernas värd då ett piano täcker in ett så stort spann av oktaver.
Det är lite som att placeras mitt ute i Kanadas vildmark och bara låta äventyrsandan ta överhanden.

Precis om i vildmarken är det förstås lätt att gå vilse om man inte vet hur man ska gå tillväga när man börjar spela. Idag är det dock som bekant lättare än någonsin att hitta bra pianolärare: Internet är en tillsynes oändlig resurs av kunskap som – precis som pianot – går att komma åt genom ett par tryckningar med fingret.

Naturligtvis så kan man även fysiskt träffa en lärare som ser till att ge en allt man behöver i form av kunskaper. Säkerligen kan du få tips när du köper ditt piano i Stockholm hos Fyris Piano. Ägaren Mats Christiansson har flera decennier av rutin i branschen och kan garanterat ge dig all information som du behöver för att komma igång på bästa sätt. 

Även om du redan har ett piano i din ägo så kan du få hjälp av Mats. Han är nämligen också pianotekniker och kan både reparera och stämma ditt instrument.
För många av oss har trots allt ett skolpiano som står därhemma och samlar damm. Det har blivit lite av ett dåligt samvete för många av oss som då och då pockar på vår uppmärksamhet. Istället för att bara låta instrumentet vara en möbel – börja klinka på det!
Kanske upptäcker du, efter alla år, hur kul det är att faktiskt spela igen. Kanske låter det inte så avancerat när du lirar, men ibland räcker det för att det ska kännas som något som faktiskt ger dig en upplevelse. 
Finn det stora i det lilla.

 

Fler nyheter