Värmepumpar gynnar miljön

18 maj 2020
Eva Olsson

Det finns idag flera alternativ att välja bland, när det gäller värmepumpar. Från enklare och billigare lösningar till de som är dyrare och mer hållbara. Om du väljer en Luft/Luft värmepump som ska tillgodose dina behov av uppvärmning, passar en sådan pump ypperligt om du har ett gammalt direktverkande elsystem i din bostad. Det är dessutom lätt att installera en sådan värmepump.

Att installera en Luft/Luft värmepump är det billigaste alternativet. Man gör dessutom en energibesparing på upp till 50%. En annan fördel med denna värmepump är att den kan användas som luftkonditionering under perioder med varma dagar.

Andra alternativa uppvärmningskällor är Luft/Vatten värmepump, bergvärme-, jordvärme- eller frånvärmepump. Den sistnämnda ger, förutom en trygg och säker uppvärmning där den återvinner värme från husets ventilationssystem, också en låg driftskostnad. Genom att installera en värmepump sparar du inte bara pengar, utan gynnar även miljön, då det är ett miljövänligt alternativ. Man kan behöva råd av någon expertis när man ska välja värmepump, för det är svårt att veta vad som passar till den bostad man har och vilket befintligt uppvärmningssystem som redan finns i huset.

Det är gynnsamt att i längden investera i en luftvärmepump, då man i det långa loppet sparar en hel del i elkostnader. Dessutom blir inomhusluften jämnare och behagligare. Här är det också en stor fördel om man allergiker, eftersom pumpen samlar upp en hel del damm.

Söker du en värmepump i Stockholm finns det olika värmepumpar att välja bland på Värmebolaget. Förutom pumparna finns här även en tillsats för poolvärme, vilket kan reducera kostnaden för att värma upp poolen rejält. Förutom att Värmebolaget säljer och installerar pumpar, har de även totalenreprenad. De demonterar dessutom ner gamla värmekällor om man önskar det. Deras arbetsområde är inom hela Stor-Stockholm och här kan du få en kostnadsfri offert på det jobb du vill ha utfört.

Fler nyheter