En bärgare i Stenungsund

22 september 2021
jonas_olsson

Det är skillnad på bärgare och bärgare. Det finns de som bara ser som sin uppgift att få med sig bilen till närmaste verkstad och lämna över problemet på plats. Det är gott och väl nog. Men vad skulle hända om det fanns de där med det lilla extra? 

Det finns faktiskt andra bärgare som har mer kunskap om hur en bil fungerar och kan hjälpa till på plats så att allt flyter på. Vilken av dessa skulle man välja om man visste att det faktiskt var så här? Det tål att tänka på. 

Vad erbjuder en bärgare?

En bärgare som gör det enkelt för dig eller en som gör det den utlovat men inte mer. Mellan dessa hötappar kan man pendla i sitt sinne, men ibland får man helt enkelt ta det som erbjuds. Det är inte alla bärgare som erbjuder det där lilla extra. Vad erbjuder då en bärgare? 

Bland de olika uppdragen som förekommer är det absolut vanligast att de transporterar ett fordon som inte längre fungerar. Det har helt enkelt havererat. De kan då behöva köras till en verkstad där de tar hand om fordonet. Ibland är det en lackverkstad som får ta emot det havererade fordonet. Det är också vanligt att en bärgare får transportera bilar som ska till skroten. De går helt enkelt inte att skaka liv i längre. 

I Stenungssund kan man få det där lilla extra 

Ibland är det bara det där lilla extra som behövs. Man kan få hjälp med att starta motorn. Startkablar och annat finns så klart med. Det kan även vara ett lås som krånglar eller kanske har det hamnat vatten i tanken. Då får du hjälp att tappa ur vattnet och sedan kan bilen rulla igen. Med en bärgare i Stenungsund görs detta lilla extra direkt på plats. 

Fler nyheter