Ryggen – en bärande fråga

03 april 2020
mikael_barani

Det är krasst sagt upp till bevis just nu. Coronavirust (Covid-19, som sjukdomen heter) ställer saker på sin spets: Hur pass väl har du förberett din kropp på att virusanfall? 
Nu ser det ju som bekant ut så att det främst är äldre och människor med underliggande sjukdom som drabbas. Samtidigt kommer det rapporter om att unga människor också råkar ut för tuffare symptom och till och med dör.
Häromdagen var det blanda annat en 16-årig flicka i Frankrike som tragiskt dog på grund av viruset. Det visar att det finns anledning till att ta saker och ting på allvar, även om man inte tillhör de uttalade riskkgrupperna.

Se därför till att förse din kropp med rätt bränsle och rätt aktivitet. Den moderna ”maten” är full med socker och annat som i sig är en belastning på kroppen. En smart strategi kan därmed vara att fokusera på råvaror och sådant utan ingredienslistor – saker som vi människor har ätit under lång tid.
Trots allt har socker och andra födoämnen slagit igenom först i modern tid. Detta är på tok för kort tid för att våra kroppar ska kunna ställa om sig. Speciellt till den mängd som många av oss trycker i oss idag.

Se även till att du rör på dig. Att promenera i rask takt, och få upp puls och andning, klarar de flesta av oss. Vill du utmana dig själv så gå i skogen där terrängen gör det lite extra tungt.

Det är även nu du ska se till att jobba på din hållning. Har du ryggsmärtor i Kiropraktor så se till att få dem kollade. Egentligen skulle du såklart ha gjort detta för länge sedan men bättre sent än aldrig.

Du har alltid chans till att börja optimera ditt liv. Varje sekund är en möjlighet till nya val som för dig närmare en hållbar livsstil.

Fler nyheter