Små barn med stora kunskaper

04 maj 2020
lily_hansen

Redan när ett barn fyller ett år så har det gått igenom en större utveckling än vad barnet kommer göra under något av sina kommande ett års-intervaller. Det innebär att redan det lilla barnet är mycket mottagligt för lärdom av alla de slag och det kan vara absolut en idé att introducera lite extra kunskaper så tidigt som i förskoleåldern. Många förskolor idag smyger in lekfulla kunskaper inom biologi, matematik, kemi och ordkunskap.

 

Språk som mervärde

Om man bestämmer sig för en förskola i eskilstuna så kan man välja att ge sitt barn ett mervärde som exempelvis det engelska språket. Kanske är en eller båda föräldrarna engelskspråkiga i grunden, eller så vill man helt enkelt ge sitt barn en extra skjuts inför framtiden. Engelskan är ju ett språk som genomsyrar de flesta ämnen och yrken, och ska man dessutom ge sig ut i världen på resor eller arbete så är engelska mycket värdefullt att kunna. Till skillnad mot vad man kan tro så är det väldigt lätt för ett litet barn att lära sig två språk och den lärdomen man får som barn har en tendens att sätta spår som gör vidare studier inom språket lättare.

 

 

Vanlig eller annorlunda

Idag finns skolor för alla slags tycken och smak, så som förälder kan det vara svårt när man ska välja. Ett riktmärke är att gå efter vad man själv tycker är viktigt och vad man vill föra vidare till sitt barn. Är man exempelvis religiös så kanske man vill ha mer lärdom i sin religion för sitt barn. Samma gäller om man har ett språk som man vill att barnet ska lära sig ordentligt. Men det kan även vara en pedagogik som man tycker sammanfaller med den uppfostran som man vill ge sitt barn. Hur man än väljer så följer alla skolor samma grundande lärdomar. 

Fler nyheter