Ta hand om dina böcker

15 oktober 2019
admin

Precis som med mycket annat behöver också dina böcker lite extra kärlek ibland. Böcker kan vara känsliga och skadas lätt om man inte tar hand om dem ordentligt. Böcker slits såklart också med tiden och det är tråkigt att kasta sina favoritböcker på grund av förstörda bokryggar eller liknande. Men något som inte alla känner till är att man faktiskt kan laga sina böcker. Det är inte helt enkelt att göra själv, utan man kan behöva ta hjälp av ett bokbinderi. De är specialiserade på just restaurering av böcker.

 

Fina böcker för ett fint hem

Visst känns det smidigt med ljudböcker direkt i mobilen. Eller att läsa i en läsplatta. Men oavsett så är det väl ändå något alldeles speciellt att hålla i en riktigt bok. Att bläddra mellan sidorna och sen slå igen pärmarna när man är färdig. Det är också en snygg inredningsdetalj. För oavsett hur praktiskt det är med läsplattor är det ändå ingen snygg detalj att inreda vardagsrummet med. Men böcker. Både äldre och nyare böcker kan ha väldigt fina omslag. Och kanske har du en favorit du gärna skulle ha framme, men ryggen ser inte längre ut som den alltid har gjort? Ta med den till ditt närmaste bokbinderi och fråga personalen om de kan ta hand om den.

 

 

Rådfråga någon som kan

På ett bokbinderi är de vana vid att se böcker i både sämre och bättre skick. De kommer med största sannolikhet snabbt kunna se om det är något som går att fixa eller inte. De har också bra kännedom om olika material och kommer kunna hjälpa dig välja det som passar bäst för ditt ändamål. Du kan också få hjälp med att klä om böcker som inte är skadade utan bara har ett tråkigt omslag. Eller varför inte ge bort någons favoritbok i ett nytt fräscht omslag?

Fler nyheter